חופשה משפחתית מושלמת בואשישט, הודו

שלום לקוראים, שמי עובד, ויחד עם אשתי ושלושת ילדי, אנחנו מטיילים מזה כחצי שנה במזרח ובעיקר בהודו. סדרת הכתבות שאני משתף התחילה כבלוג, שנועד עבורנו לתיעוד הטיול וכן לטובת עדכון המשפחה והחברים בחוויות ובמקומות אליהם הגענו.

בכתבה זו, אשתף אתכם בחוויות שלנו מואשישט, הודו. מוזמנים לקרוא, להנות מההמלצות וכמובן לשתף עם חברים.

אל ואשישט – Vashisht, הגענו אחרי טיול של שבוע בעמק ספיטי, שבו בילינו המון שעות ברכב והחלפנו גסטהאוס כמעט בכל יום. היה לנו צורך גדול להגיע למקום רגוע ונעים, שאפשר לשהות בו תקופה. ואשישט שירתה את המטרה הזו באופן מושלם.

זהו כפר קטן ונחמד הנמצא בעמק קולו שבהימלאיה, במרחק מספר דקות נסיעה ממנאלי, מעבר לנהר הביאס (Beas). יש שמבקרים בו ביקור חטוף ויש שנשבים בקסמו ונשארים למספר שבועות ואף חודשים. למעט הכביש המוביל אליו ומסתיים ברחבה שמול המקדש, אין אליו כניסה בכלי רכב, מה שמקנה לו (לכפר) תחושת שקט ושלווה. גם החנויות (מסעדות, מכולות, ביגוד וחפצי אומנות) ממוקמים מסביב לרחבה ולאורך הרחוב הראשי ומשאירים את הכפר עצמו נטול רעש והמולה.

הכפר ואשישט בהודו

בילינו שם שבועיים נעימים באמצע ספטמבר, כשמזג האוויר נוח, אך עדיין תפסו אותנו גשמי מונסון אחת לכמה ימים.

השתלבנו בסביבה המקומית וניהלנו שגרת חיים רגועה של לימודים, כתיבה ביומנים, קניית מצרכים במכולת, הכנת ארוחת בוקר, טיולים רגליים בכפר, וארוחות ערב במסעדות. ישנו בגסטהאוס לה-בריזי (La Breezy), הממוקם בשביל העולה מהמקדש ומהמעיינות החמים. המסעדה שעל גג הגסטהאוס, שהיא מעיין פינת זולה, סגורה, וניצלנו אותה לטובת ארוחות הבוקר שהכנו. בכל יום קנינו ירקות, לחם וממרחים (יש אפילו טחינה!) ונהנינו מארוחה טעימה, מזינה וזולה.

הגג, כמו גגות בגסטהאוסים אחרים, צופה על הנוף המרהיב של העמק ועל גגות הבתים של תושבי הכפר, שתמיד יש בהן התרחשות מעניינת כמו פיזור פלחי תפוחים לייבוש, סלסול ערמות קש לקבוצות, תליית כביסה צבעונית ועוד.

את ארוחות הערב אכלנו לרוב במסעדת הבית שלנו, הצמודה למעיינות החמים, ומציעה אוכל הודי מצוין ומדי פעם גיוונו באוכל מערבי באחת המסעדות שברחוב הראשי.

אטרקציות פופולריות בואשישט

מעינות חמים

הכפר והאזור מציעים מספר אטרקציות המתאימות למבוגרים וילדים כאחד. ואשישט ידועה בעיקר בזכות המעיינות החמים שבה – מספר בריכות של מי גופרית רותחים, מופרדים לנשים ולגברים, שחלקם נמצאים ממש בתוך המקדש.

המים ממעיין זה נחשבים כבעלי כוחות ריפוי ובני הכפר ותיירים מגיעים לרחוץ בהם מדי יום. ישנם גם ברזים מחוץ למתחמי הבריכות, ותושבי הכפר משתמשים בהם לכביסה ושטיפת כלים. המעיינות צמודים למקדש ואשישט (Shri Vashishtha Temple) – זהו מקדש עתיק, שהמבנה המקורי שלו בן 4,000 שנים. מדי בוקר התעוררנו לצלילי פעמונים, תופים וחצוצרות שהיו חלק מהתפילה במקדש. לכן, למי שמעדיף לישון עד מאוחר, פחות מומלץ לבחור במקום לינה שבאזור המקדש.

מפלי ג׳וגיני (Jogini)

המפלים הגדולים של ואשישט (צפו במיקום במפה), הנמצאים בקצה הצפוני של הכפר. אלו מפלים מרשימים המתפרשים על פני עשרות מטרים וכוללים גם בריכות מים טבעיים. ניתן לערוך שם פיקניק ולבלות חצי יום. בצד השני של הכפר נמצאים המפלים הקטנים של ואשישט – צפו במיקום במפה (עולים במדרגות אל ה- Dharma Galaxy וממשיכים בדרך לכיוון דרום), או המפלים הנחבאים. פחות מרשימים מהמפלים הגדולים, אבל יפים, ללא דוכני מזון ומקומות ישיבה, עם נוף מרשים ועם אפשרות לטבול במים הצוננים. ברוב המקרים, כשתגיעו תהיו שם היחידים ותהנו ממפל ובריכה פרטיים.

מפלים בואשישט הודו

סנפלינג ובולדרינג

במפלים אלו גם עשינו סנפלינג (מתאים גם לילדים מעל גיל 8) עם המדריכים יוגי וכביר. לגלוש ממרום המפל ועד לבריכות שלמטה, כשהמים משפריצים מכל עבר, זו חוויה מיוחדת. בנוסף, עשינו סדנת בולדרינג עם צמד מדריכים שהסיעו אותנו ליער אלאו (Aleo) במרחק 20 דקות מהכפר, ובו ישנם סלעי ענק ומסלולי טיפוס.

את הסנפלינג ואת סדנת הבולדרינג הזמנו מה- High Himalayan Adventure, סוכנות לסדנאות ספורטיביים וטראקים. יוגו, שמנהל את הסוכנות, הוא אדם נחמד, סבלני ואמין. המחירים הם בין 1,200 ל-1,800 רופי (כ-55 עד 82 ש״ח) למשתתף ובהתאם לכמות המשתתפים. הסוכנות צמודה לג׳רמן בייקרי (German Bakery) שמציע קפה טוב וקינוחים טעימים.

סנפלינג בואשישט הודו

חשוב דעת, יש בכפר כספומט של SBI, אך בחלק ניכר מהזמן הוא אינו פעיל או שאין בו כסף מזומן. האלטרנטיבה היא לגשת לסוכנות הנסיעות ברחוב הראשי, דרך הפסאג׳, ולהמיר דולרים או להעביר אשראי בתמורה למזומן. אם רוצים לחסוך את העמלה ניתן למצוא כספומטים לרוב במדרחוב בניו מנאלי. שם גם יש שוק גדול לקניית בגדים, צעצועים, כלי אוכל, ופירות ווכן מסעדות וגלידריות.

ההגעה למנאלי (הישנה והחדשה) היא באמצעות ריקשות אשר מחכות בכניסה לכפר. בנוסף, ישנה תחבורה ציבורית – מדי שעה מגיע רכב קטן (מעין סובארית) שנוסע לתחנה המרכזית של מנאלי, שצמודה לשוק. מחיר הנסיעה הוא 30 רופי לנוסע.

לוגו של אייראלו

רוצה לדבר עם החבר'ה בזמן הטיול בואשישט?

חבילת גלישה משתלמת עם eSIM

המלצות ללינה בואשישט

הכפר מציע אינספור אפשרויות לינה. לינה בדירה או בית אפשרית בד״כ רק אם שוכרים לתקופה של מספר חודשים לפחות. אמליץ על שני מקומות:

מלון גוד׳ז לאנד – God’s Land

הראשון, למי שמעדיף לישון בתוככי הכפר, גוד׳ז לאנד (God’s Land) המציע חדרים טובים עם מרפסת משותפת גדולה, ערסלים, נוף לעמק ושקט ממכר.

כתובת המלון: Vashisht Road 120 mtr. from Vashisht Temple, 175131

  • לפי בוקינג מלון גוד'ז לאנד מקבל ציון 9.8 יוצא מן הכלל.
  • חדרים עם מקלחות פרטיות.
  • באזור המלון קיימים מעיינות חמים.
  • לתמונות נוספות של המלון, לחצו.
  • קרדיט לתמונות Booking.com
חזית המלון גודיז לאנד
נוף מהמלון גודיז לאנד
חדר שינה בגויז לאנד
חדר שינה זוגי בגודיז לאנד

מלון יאאראנה סטיי אנד קפה – Yaarana Stay & Cafe

אם אתם מעדיפים להיות במרכז העניינים, קרובים למעיינות החמים ואתם אוהבים לשמוע תפילות ומנגינות בודהיסטיות, יאאראנה סטיי אנד קפה היא אופציה מעולה. טווח המחירים גם הוא רחב ובהתאם לגודל ואיכות החדר, מיקום המלון והתקופה בשנה. ניתן למצוא חדרים החל מ-500 רופי ללילה (כ-23 ש״ח) לחדר ליחיד/זוג. ישנם חדרים למשפחות ואפשר גם לקחת 2 חדרים צמודים במקרה הצורך.

כתבות המלון: Vashisht, Manali, Himachal Pradesh 175103

  • לפי בוקינג מלון יאאראנה סטיי אנד קפה מקבל ציון 8.3, טוב מאוד.
  • במלון יש בריכת שחיה חיצונית.
  • מציע חדרים עם מקלחות פרטיות.
  • לתמונות נוספות של המלון, לחצו.
  • קרדיט לתמונות Booking.com
מלון יאאראנה סטיי אנד קפה בשלג
מלון יאאראנה סטיי אנד קפה חזית
מלון יאאראנה סטיי אנד קפה חזית נוספת
מלון יאאראנה סטיי אנד קפה בחורף

אנחנו שהינו בואשישט בחודש ספטמבר, בסוף עונת קטיף התפוחים. בכל יום ניתן היה לראות עשרות פורטרים נפאלים עולים מהכפר אל הרחוב המרכזי עם ארגזי תפוחים על גבם, ומעמיסים על משאיות שמובילות את הסחורה לדלהי. בכל יום מתקיים קטיף בחלקה של משפחה אחרת וניתן לקנות את התפוחים הטעימים, שהרגע נקטפו במחיר מצחיק.

קטיף התפוחים ב ואשישט

תושבי הכפר, נחמדים ומסבירי פנים, ומהר מאוד נוצרו קשרים ביננו לבין האנשים שבאנו אתם במגע יומיומי, כמו בעל המלון, המשפחה שניהלה את המסעדה והמוכרים בחנויות. בתוך הכפר ישנה מרפאה איורוודית קטנה. כשהיה לנו צורך, הרופאה קיבלה אותנו בסבר פנים יפות, טיפלה בנו והכינה לנו תרופות (ומרשם לתרופה שלא היה לה ומצאנו בבית המרקחת) וכל זה ללא תשלום.

 

זו הייתה החוויה המשפחתית שלנו בואשישט מקווה שנהנתם! מוזמנים להמשיך לעקוב אחר הכתבות הנוספות שלי.

עובד מחלב

שלום לקוראים, שמי עובד, ויחד עם אשתי ושלושת ילדי, אנחנו מטיילים מזה כחצי שנה במזרח ובעיקר בהודו. מקווה שתהנו מסדרת הכתבות שלנו.

תוכן עניינים

לפני שטסים מומלץ לקרוא...

מצאתם את התוכן מעניין? שתפו..

גייט06 בחורה מחכה בשדה התעופה לעיכוב טיסה

הטיסה שלך התעכבה?

מזל שעשית ביטוח!

הכירו את שירות:
PassportCard Flight Delay